Weingut J. B. Becker

Vinařství J. B. Becker se nachází v obci Walluf, kde má vinařství tisíciletou historii. Firmu J. B. Becker vinařství – obchod s vínem založil v roce 1893 Jean Baptist Becker. V roce 1905 J. B. Becker vysadil vůbec jako první odrůdu Spätburgunder. Byl považován za průkopníka ve svém oboru.

K pěstovaným odrůdám vinařství patří Riesling (76 %), dále Spätburgunder (22 %) a Müller Thurgau (2 %). Právě Spätburgundy z vinařství J. B. Becker patří k nejlepším červeným vínům Německa.

Průměrné stáří obhospodařovaných keřů se pohybuje okolo 20 let, ale Beckerovi hospodaří i se staršími keřy (40+let)

Vinařství Beckerových používá skleněný uzávěr Vinolok. Víno uzavřené skleněných uzávěrem zraje pomaleji než víno pod přírodním korkem, především proto, že pozvolný vliv kyslíku uchovává aroma a původní charakteristiku vína.

 

Vína s profilem

Dnešní rodinný podnik je veden s maximálním nasazením všech sil. Sourozenci Marie a Hans-Josef Becker mají za hlavní cíl zachování tradice a zároveň i rozvoj vinařství.

Ve starém sklepě dozrávají vína osobitého charakteru.

Podle citátu „Víno potřebuje čas“ je zde rozšířen převážně klasický suchý v tradičním stylu Riesling – Rheingauer.

Skrze velký skladovací potenciál je možné dosáhnout po 2–3 letech plného chuťového profilu. Takového vína s pateří a hlavou je možné dosáhnout pouze za předpokladu vhodných podmínek ve vinici, redukci hroznů, odpovědnému přístupu k přírodě a v neposlední řadě k ručnímu sběru hroznů.


Viničné trati

Wallufer Walkenberg

Trať je od severu chráněna pohořím Taunus, půdy jsou zde jílovitohlinité – hluboké sparše. Vína jsou plná, tělnatá s ovocnými a kořeněnými tóny. Zvláště se vyznačují harmonickou silnou kyselinou. Vína potřebují svůj čas k vývoji.

Wallufer Berg Bildstock

Půdy jsou zde hlinité – hluboké spraše. Vína jsou silná a plná, s jemným dotekem, ale většina z nich má výrazné minerální kyseliny.Vína potřebují určitou dobu než se otevřou.

Wallufer Oberberg

Název je příhodný, jelikož se trať nachází na kopci pod hranicí lesa. Půdy jsou jílovité, spraše jílů. Vína jsou se středně výraznou kyselinkou. Plné aroma se rozvíjí až v plné zralosti.

Eltviller Sonnenberg

Půdy jsou většinou hluboké spraše, jílovité spraše s přítomností štěrků. Tyto vína mají příjemnou plnost se strukturální minerální kyselinou a vegetativním aroma.

Rauenthaler Wülfen

Půda je většinou s hlubokými vklady sprašových a terciálních hornin. Vína jsou obvykle uzavřeny v mladém stádiu a zobrazit jejich eleganci je možné až po určitém skladování. Jsou plné s živými kyselinami.

Martinsthaler Rödchen

Půdy jsou hlinité hluboké spraše. Vína jsou silná, plná s jadrnými až minerálními tóny. Víno potřebuje určitou dobu než se otevře.