Querbach

Vinařská oblast RHEINGAU

Tradice od roku 1893

Dát vínu jeho čas

Vinařství převzal Peter Querbach od svého otce, jednoho ze dvou průkopníků pěstování Spätburgunder na Rheingau. Dnes je vinařství vedeno vášnivým nimrodem se zajímavým inovativním přístupem.

Velkou pozornost věnuje vinař své obhospodařované ploše, vinice s obsahem kolem 3 % humusu jako předpoklad pro spontánní kvašení. Vína takto produkovaná je možné archivovat klidně i dalších 20 let, v některých ročnících i déle. Všechna vína zůstávají delší dobu na kvasnicích bez teplotního zásahu, mladá vína si svoji teplotu řídí sama. Určitým specifikem, tak jako téměř všechno ve vinařství, je i dlouhodobá produkce vín s označení sur lie.

Produkce vín Peter Querbach je specifická, ale po delším zkoumání objevíte naprosto pochopitelná vína, která vinhoradník nabízí až po dvou letech na láhvi. Určitě tak jak jsou specifická vína, je specifická i osobnost samotného vinaře: Vystoupení z VDP, svéhlavý přístup k zvolenému uzávěru lahví, mechanická sklizeň hroznů.

Celková produkce 80 tis láhví z 10 ha vinic. Odrůdově 95 % Riesling , zbývajících 5 % Spätburgunder v polohách jako Oestricher Lenchen, Oestricher Doosberg, Winkeler Hasensprung a Hallgartener Schönhell.

Půdní složení v těchto viničních tratí je tvořené sprašemi, jílovitými půdami, slíny s částečným výskytem křemence.

 

Ve starém sklepě dozrávají

Vína osobitého charakteru

Dostupná vína

© 2022 FineNet – Na netu v pohodě